Më të fundit

 • "Let’s Do It Kosova” grumbullon 100 thasë mbetje dhe mbjell 22 fidanë, në Ditën Ndërkombëtare të Tokës

  Për nder të Ditës Ndërkombëtare të Tokës, Organizata “Let’s Do It Kosova” së bashku me qindra studentë nga Fakulteti i Edukimit dhe vullnetarë nga kompania “Baruti-Ag”, kanë realizuar disa aktivitete në hapësirat e Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”. Në orën 11:00, qindra studentë ndihmuan vullnetarët e “Let’s Do It Kosova” në pastrimin e hapësirës së kampusit universitar dhe largimin e mbi 100 thasëve me mbetje, për të vazhduar pastaj me mbjelljen e 22 fidanëve “Paulownia”, të cilët janë dhuruar nga kompania “Liridoni” Preshevë.

  Lexo me shume
 • Dita e Tokës, Ministri Koka finalizon Nismën Mbarëkombëtare për Pastrimin e Mjedisit

  Dita Ndërkombëtare e Tokës e gjen Shqipërinë me finalizimin e Nismës Mbarëkombëtare të Pastrimit të Vendit nga Mbetjet të lançuar nga Ministri i Mjedisit, Lefter Koka, më 5 mars 2017. Në kuadër të kësaj dite të rëndësishme mjedisore dhe të Nismës Mbarëkombëtare të Pastrimit, Ministri Koka apeloi më 22 Prill për më shumë ndëgjegjësim kundrejt mjedisit. “Sot është Dita Ndërkombëtare e Tokës kur njerëzit në të gjithë botën pavarësisht besimit dhe kombësisë kontribuojnë për një mjedis më të pastër më të shëndetshëm dhe sigurisht duke patur në konsideratë se një ambient i ndotur ndikon ndjeshëm tek thatësira, ashtu siç ndikon ndjeshëm tek reshjet e dendura dhe tek erozioni.

  Lexo me shume
 • Fëmijët vizitë në fermë për t'u njohur me produktet bio

  Nxënësit e shkollës "Nike Dardani" të kryeqytetit zgjodhën fermën e Mrizit të Zanave në Fishtë të Lezhës për t'u njohur mbi rëndësinë që ka Toka. Aktiviteti u organizua nga "Food Revolution" në bashkëpunim me "Mrizin e Zanave", në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Tokës. Fëmijët panë dhe preken nga afër produktet që prodhohen nga toka, duke provuar më pas dhe shijen e tyre. Ka mjaftuar kjo vizitë, që ata të kuptojnë rëndësinë e produkteve bio si mënyra e vetme për t'u ushqyer shëndetshme. "Unë kam parë ushqime të tjera, jo si këto se këto janë bio, jemi në fshat dhe ushqimet këtu janë bio dhe nuk janë me pesticide."

  Lexo me shume

Të rinjtë e Shkollës Verore të ACHIEVE, aktivitete për Ditën e Tokës

Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Tokës, (22 Prill 2017), në një nga shkollat 9-vjeçare të Tiranës, të rinjtë e Shkollës Verore të ACHIEVE organizuan një aktivitet me fëmijët e klasave të 6-ta të Shkollës “Kongresi i Lushnjës”. Fillimisht ata mbajtën një seancë pyetje-përgjigje të përgjithshme për problemet e mjedisit; kush/çfarë e ndot mjedisin, çfarë mund të bëjmë për ta përmirësuar atë etj. dhe më pas iu shpërndanë fëmijëve disa fletëpalosje të përgatitura me informacion rreth Ditës së Tokës, kush e themeloi, qëllimi i kësaj dite të rëndësishme etj.

Vijo leximin

22 Prill, Milieukontakt Shqipëri dhe vullnetarët aktivitet ndërgjegjësues me fëmijët

Në kuadër të Ditës së Tokës, më 22 Prill, Milieukontakt Shqipëri, sëbashku me vullnetarët organizoi një aktivitet ndërgjegjësues me fëmijët e klasës së 6-të të shkollës “Kongresi i Lushnjës”. "Ripyllëzimi- çdo pemë VLEN!” Speciet e Rrezikuara, ne kemi nevojë për ju, për të ndihmuar në mbrojtjen e qindra llojeve. Sa ende mundemi, sa ende nuk është vonë..” Këto ishin disa nga mesazhet e përcjella tek fëmijët të cilët treguan një ndjeshmëri shumë të lartë dhe interesim për Mbrojtjen e Mjedisit. Koha dhe përkushtimi që treguan të vegjlit e talentuar janë shpresë për shoqërinë e së nesërmes në vendin tonë!

Parku Kombëtar "Bredhi i Hotovës - Dangelli", mirëpret shkencëtarët e gjeneratës tjetër

Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (INCA), AdRZM Gjirokastër dhe klasat e 9-ta të shkollës 9-vjeçare "Meleq Gostnishti" Përmet, me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Tokës, organizuan aktivitete edukuese në Parkun Kombëtar "Bredhi i Hotovës - Dangelli". Ky aktivitet i bashkohet mesazhit ndërkombëtar të fushatës "Shkencëtarët e gjeneratës tjetër", që u quajt edhe aktiviteti i cili u organizua mbi parimin e përqasjes se shkencës me komunitetin. Nxënësit sëbashku me përfaqësuesit e AdZM-Gjirokastër morën pjesë aktivisht në identifikimin e metodave bazë të monitorimit të biodiversitetit në park dhe mësuan fakte shkencore rreth vlerave të parkut.

Vijo leximin