Më të fundit

 • “Pa bletë s’ka jetë”, bletarë nga Kosova dhe Shqipëria mblidhen në Lezhë

  Bletarë nga zona e Preshevës e deri në Korçë u mblodhën të dielën në Lezhë për të promovuar produktet e tyre të mjaltit në një ditë festive, me rastin e ditës “botërore të bletëve” për herë të parë një aktivitet kushtuar blegtorisë dhe veçanërisht mjaltit, me dedikimin “Pa bletë s’ka jetë”.

  Lexo me shume
 • Festohet 10 vjetori i Parkut Kombëtar “Shebenik-Jabllanicë”

  Fundjava ka qenë e mbushur me aktivitete turistike e mjedisore. Ditën e djeshme më 20 maj u festua në Fushë Stude, 10 vjetori i themelimit të Parkut Kombëtar “Shebenik-Jabllanicë” me manifestimin e shumë aktiviteteve sportive, kulturore e argëtuese.

  Lexo me shume
 • Prestigjiozja “The Guardian”: Aventurë spektakolare në Shqipëri

  Me lumenjtë egër, male dhe vende të Unesco-s, Shqipëria po rritet si një destinacion emocionues mesdhetar, por egërsia e saj mund të shkatërrohet nga projekte të mëdha të ndërtimit të digave.

  Lexo me shume

7 Prill - Dita Botërore e Shëndetit

Në vitin 1948, Ansambleja e Parë Botërore e Shëndetit bëri thirrje për krijimin e një “Dite Botërore të Shëndetit” që shënon dhe krijimin e Organizatës Botërore të Shëndetësisë. Që nga viti 1950, Dita Botërore e Shëndetit përkujtohet cdo vit në 7 Prill, me një tendencë drejt forcimit të ndërgjegjësimit për rëndësinë e shëndetit. Synimi është rritja e ndërgjegjes mbi prioritetet globale të shëndetit. Cdo vit përzgjidhen tema të vecanta shëndetësore që hedhin dritë mbi një fushë prioritare shqetësimi për Organizatën Botërore të Shëndetësisë.