Më të fundit

 • Italia shpëton tre arinj shqiptarë, i strehon në parkun e Romës

  Gianni, Sam dhe Mary u shpëtuan dhe tashmë ndodhen në shtëpinë e re të tyre, Bioparco, në Romë të Italisë. Bëhet fjalë për tre arinj të murrmë, të cilët nëse do të rrinin në Shqipëri, do të kishin një jetë gjithë keqtrajtime dhe shfrytëzime. Është kjo ajo që thonë mediat italiane, lidhur me shpëtimin e tre arinjve shqiptarë, ku për shpëtimin e tyre u përfshinë tre shoqata për mbrojtjen e kafshëve, parku i Romës, ministria e Turizmit në Itali dhe ajo e Mjedisit në Shqipëri.

  Lexo me shume
 • Paketimet kushtojnë. Mbeturinat kanë vlere. Kaq të pasur jemi sa të hedhim paratë “ në erë”?!

  Ambjenti, natyra jonë e mrekullueshme që trasheguam nga të parët , është pasuria e vetme e garantuar e popullit ndaj duhet të jete edhe cështja kryesore për diskutim në të gjitha kohrat dhe pa ndërprerje.

  Lexo me shume
 • Kimikatet që dikur dëmtonin shtresën e ozonit janë rikthyer përsëri - dhe shkencëtarët nuk e dinë se nga vijnë

   

  Një nga arritjet më të mëdha të njerëzimit kur bëhet fjalë për menaxhimin e mjedisit tonë ka qenë zhdukja e klorfluorokarboneve, ose CFCs - kimikatet që po shkaktonin një vrimë në shtresën e ozonit. (hollojnë shtresën e ozonit)

  Lexo me shume

31 Tetor Dita Botërore e Qyteteve

Kjo ditë synon të nxisë interesin e komunitetit ndërkombëtar drejt fenomenit të urbanizimit global dhe të mbështesë bashkëpunimin ndërmjet vendeve në arritjen e mundësive dhe në adresimin e sfidave të urbanizimit. Dita Botërore e Qyteteve është caktuar nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, në takimin e mbajtur në dhjetor 2013-të. Tema kryesore e kësaj dite është “Qytete më të mira, Jetë më e mirë” dhe çdo vit përzgjidhet një nëntemë e veçantë, për të promovuar suksesin e urbanizimit apo për të adresuar sfidat e veçanta që janë rrjedhojë e urbanizimit.