Cilësia e dobët e naftës, brenda 2 muajve gjobiten 25 karburante

Brenda 2 muajve janë gjobitur 25 karburanate me masa administrative që fillojnë nga 100.000 lekë deri në 2 milionë lekë të reja. Inspektorati Shtetëror Teknik thotë se në janar shkurt karburnatët janë gjobitur për shkak të mungesës së cilësisë, por edhe për mungesë dokumentacioni. Në total, të gjitha karburnatet janë gjobitur me 8.2 milionë lekë të reja. Bie në sy se një pjesë e karburnatëve ndodhen në rrethe.
Janar:  Inspektorati Shtetëror Teknik dhe Industrial publikon rezultatet e inspektimeve të ushtruara në subjektet e tregtimit me shumicë dhe pakicë të karburanteve dhe të lëndëve djegëse, pajisjeve nën presion dhe instalimeve elektrike për muajin Janar 2017.

Vijo leximin

Print

6 masa urgjente për të ulur ndotjen e ajrit

Ndotja e ajrit është problemi më i madh shëndetësor dhe mjedisor pothuajse i tërë qyteteve të mëdha. Ndotja e ajrit është shumë më keq se ç’mendojmë ne! Këtë vit Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) e cilësoi ndotjen e ajrit si rrezikun e vetëm më të madh në botë për shëndetin dhe mjedisin. Megjithatë shumë prej nesh vazhdojnë të jenë rehat. Fakti se ndotja e ajrit mund të mos duket me sy të lirë, nuk do të thotë se ajo nuk ekziston. Për shembull sa herë e shohim Tiranën nga Dajti kuptojmë më qartë se ku jetojmë dhe çfare ajri thithim, sesa kur jemi në Tiranë.

Vijo leximin

Print

Krujë, furrat e gëlqeres “sfidojnë” shtetin

Bizneset e gëlqeres në zonën e Krujës sfidojnë shtetin. Megjithëse janë zhvilluar dhjetëra aksione për mbylljen e furrave, ato vazhdojnë aktivitetin në mënyrë ilegale. Gazetarët e emisionit investigativ “Fiks Fare” vëzhguan për disa muaj situatën në Krujë, ku folën me pronarë dhe punëtorë në këto biznese, të cilët thanë se kanë paguar ryshfet që të vijojnë punën. Madje, një pronar tha se paguan 500 mijë lekë ryshfet çdo muaj në mënyrë që të vijojë të prodhojë gëlqere i qetë. Ndërkohë, mitëmarrësit janë inspektorë të Mjedisit dhe Pyjeve, si dhe punonjës policie.

Vijo leximin

Print

Shkodra, i pari qytet në vend me Plan të Lëvizjes së Qëndrueshme Urbane

Shkodra po bëhet i pari qytet në Shqipëri me Plan të Lëvizjes së Qëndrueshme Urbane, i hartuar mbi bazë të plotë të dhënash të marra direkt nga terreni sipas metodologjisë dhe standardeve evropiane. 35 vëzhgues, studentë të Fakultetit Ekonomik dhe përfaqësues të Organizatës GO2 po kryejnë matjet në terren për parkimet e qytetit të Shkodrës në kuadër të punës për hartimin e Planit të Lëvizjes së Qëndrueshme Urbane (PLQU-SUMP) të Bashkisë Shkodër. Në ditën e parë u vëzhguan parkimet në rrugët "Zogu I", "Bujar Bishanaku", "Qemal Draçini" dhe "Studenti".

Vijo leximin

Print

AKM: Ja cilësia e lëndëve djegëse në vitin 2016

Mbështetur në Udhëzimin e Përbashkët Nr. 3946, datë 10.06.2016 “Për mbledhjen dhe ruajtjen e të dhënave për cilësinë e lëndëve djegëse të lëngëta të mesme të rënda (Gas oil), lëndëve djegëse të lëngëta të rënda (Heavy Fuel Oil) dhe lëndëve djegëse të lëngëta marinë (Marine Fuel)” Agjencia Kombëtare e Mjedisit nëpërmjet informacionit të marrë nga Inspektoriati Shtetëror Teknik Industrial paraqet cilësinë e lëndëve djegëse: Në vitin 2016 janë marrë gjithësej 7471 mostra për kontroll cilësor, ose 24% më shumë se gjatë vitit 2015 nga të cilat 6164 mostra në tregun e brendshëm dhe 1307 mostra para zhdoganimit. Nga këto analizime 55 mostra kanë rezultuar jashtë standardit në:

Vijo leximin

Print