Hidrokarburet, s’plotësuan kushtet u hiqet licenca 40 pikave të shumicës

Ministria e Energjisë dhe Industrisë i’u ka hequr licencën 40 subjekteve të tregtimit me shumicë të hidrokarbureve. Sipas këtij dikasteri, shkak për këtë është bërë pas inspektimeve të kryera ku ka rezultuar se nuk plotësojnë më kushtin e kapacitetit depozitues. Ai shton se, ky është një detyrim ligjor i përcaktuar nga ligji Nr. 8450 Dt. 24/02/1999 si dhe nuk kanë plotësuar detyrimet e përcaktuara nga VKM 970, dt. 02/12/2015 ashtu sikurse urdhrin e ministrit Nr.6 Dt.09.01.2015. Lista e subjekteve të cilave u është hequr licenca:

Vijo leximin

Print

Nuk raportonin shkeljet në tregun e hidrokarbureve, tre inspektorë në pranga

Prokuroria e Tiranës ka urdhëruar ndalimin e disa inspektorëve të Inspektoratit Qendror Teknik, të dyshuar për veprën penale të “Korrupsionit pasiv” dhe “Shpërdorimit të detyrës”. Ata akuzohen se në këmbim të parave nuk raportonin shkeljet e konstatuara në subjektet që tregtojnë hidrokarbure. Urdhrat e ndalimit janë zbatuar nga ana e forcave të policisë gjatë ditës së sotme. Hetimi ka nisur në bazë të referimit të Drejtorisë së Përgjithshme të Policisë, në bazë të të cilit kishte dyshime se punonjës të IQT-së kryenin kontrolle fiktive dhe nuk raportonin shkeljet e konstatuara, në këmbim të parave.

Vijo leximin

Print

Bëhuni gati: Sheshi “Skënderbej” u thotë ‘lamtumirë’ makinave

Reduktoni lëvizjet me makinë në qendër të Tiranës. Madje filloni të mësoheni se kjo zone nuk do të jetë më për automjetet. Sheshi ’Skenderbej’, nga Muzeu Historik deri tek hotel “Dajti’, në një të ardhme të afërt do të jetë vetëm i këmbësorëve. Në shesh dhe përreth tij po punohet për përfundimin e Unazës së Vogël, ndërsa në zonën e qendrës po ndërhyhet për lirimin e hapësirave të zëna. Bashkia do të vijojë prishjen e lokaleve në krah të Teatrit të Operas dhe Baletit në funksion të sheshit pedanal.

Vijo leximin

Print

Taracat e gjelbërta trendi i ri nëkryeqytet, ja përfitimet që sjellin

Tarraca e Bashkisë së Tiranës nuk do të jetë e vetmja e gjelbëruar pasi projekti do të shtrihet në një pjesë të madhe të zonave të populluara të kryeqytetit. Nevin Bilali këshilltare e kryebashkiakut Veliaj sqaron detaje të tjera të projektit. “Vetë Bashkia e Tiranës është duke punuar për zgjerimin e këtij pojekti. Një ndër zonat e tjera do të jetë në zonën e unazës afër 21 dhjetorit duke qenë se jemi në një ndër kryqëzimet më të ndotura. Një është blloku i partizanit që quhet ndryshe që janë objekte të vjetra që mund të përballojnë shumë mirë një taracë të gjelbëruar.

Vijo leximin

Print

Abuzimi me karburantet, gjobiten 80 subjekte

Inspektorati Shtetëror Teknik (ISHT) ka gjobitur 80 subjekte per mungese te dokumentacionit dhe tregtim te karburantit jashtë standardeve, gjatë inspektimeve të kryera ne muajin shkurt. Në një njoftim për shtyp të këtij institucioni bëhet me dije se në total janë ushtuar 700 kontrolle në gjithë vendin dhe janë mbajtur akte bllokimi, ndalimi apo konstatimi për 332 subjekte. Gjobat e shkurtit vlerësohen të jenë rreth 37 milionë lekë. Inspektorati Shtetëror Teknik, bën të ditur se do të vijojë inspektimet dhe kontrollet në tregun e karburanteve në të gjithë vendin.

Vijo leximin

Print