Bëhuni gati: Sheshi “Skënderbej” u thotë ‘lamtumirë’ makinave

Reduktoni lëvizjet me makinë në qendër të Tiranës. Madje filloni të mësoheni se kjo zone nuk do të jetë më për automjetet. Sheshi ’Skenderbej’, nga Muzeu Historik deri tek hotel “Dajti’, në një të ardhme të afërt do të jetë vetëm i këmbësorëve. Në shesh dhe përreth tij po punohet për përfundimin e Unazës së Vogël, ndërsa në zonën e qendrës po ndërhyhet për lirimin e hapësirave të zëna. Bashkia do të vijojë prishjen e lokaleve në krah të Teatrit të Operas dhe Baletit në funksion të sheshit pedanal.

Vijo leximin

Print

Taracat e gjelbërta trendi i ri nëkryeqytet, ja përfitimet që sjellin

Tarraca e Bashkisë së Tiranës nuk do të jetë e vetmja e gjelbëruar pasi projekti do të shtrihet në një pjesë të madhe të zonave të populluara të kryeqytetit. Nevin Bilali këshilltare e kryebashkiakut Veliaj sqaron detaje të tjera të projektit. “Vetë Bashkia e Tiranës është duke punuar për zgjerimin e këtij pojekti. Një ndër zonat e tjera do të jetë në zonën e unazës afër 21 dhjetorit duke qenë se jemi në një ndër kryqëzimet më të ndotura. Një është blloku i partizanit që quhet ndryshe që janë objekte të vjetra që mund të përballojnë shumë mirë një taracë të gjelbëruar.

Vijo leximin

Print

Abuzimi me karburantet, gjobiten 80 subjekte

Inspektorati Shtetëror Teknik (ISHT) ka gjobitur 80 subjekte per mungese te dokumentacionit dhe tregtim te karburantit jashtë standardeve, gjatë inspektimeve të kryera ne muajin shkurt. Në një njoftim për shtyp të këtij institucioni bëhet me dije se në total janë ushtuar 700 kontrolle në gjithë vendin dhe janë mbajtur akte bllokimi, ndalimi apo konstatimi për 332 subjekte. Gjobat e shkurtit vlerësohen të jenë rreth 37 milionë lekë. Inspektorati Shtetëror Teknik, bën të ditur se do të vijojë inspektimet dhe kontrollet në tregun e karburanteve në të gjithë vendin.

Vijo leximin

Print

Zbardhet Raporti i AKM/ Asnjë karburant brenda standarteve

Inspektoriati Qendror Teknik ka analizuar për rreth një vit cilësinë e karburanteve në tregun shqiptar të pakicës, duke arritur në përfundimin se në asnjë rast, asnjë nga kampionet e marra nga pikat e tregtimit, qoftë gas oil apo benzinë, nuk i përmbushte normat e përcaktuara në ligj. Në raportin e zbardhur nga Agjencia Kombëtare e Mjedisit në nëntor 2014 mësohet se, nga 164 kampione të analizuara, që të gjitha kanë pasur përmbajtje të lartësqufuri, pjesa dërmuese e tëcilave mbi pesë herë më të lartë se norma e lejuar. Në raport theksohet se janë analizuar 122 kampione nafte (gaz oil).

Vijo leximin

Print

Koha për një taksë karboni

Gjatë dekadave të fundit, çmimet e naftës kanë shfaqur luhatje, duke filluar nga 10 $ deri në 140 $ për fuçi. Kjo paraqet një kërcënim për prodhuesit dhe konsumatorët në të njëjtën formë. Për politikëbërësit, megjithatë, këto luhatje paraqesin një mundësi për të avancuar objektivat e tyre kryesore globale, të reflektuara në Objektivat e Zhvillimit të Qëndrueshëm të miratuara në shtatorin e kaluar dhe në marrëveshjen klimatike të arritur në Paris në dhjetorin e kaluar. Luhatjet e fundit të çmimit të naftës, ngjajnë me modelin klasik të teorisë mikroekonomike.

Vijo leximin

Print