14 Mars - Dita e Verës

Dita e Verës është një festë arbëreshe, e trashëguar në veçanti nga qytetarët e VALM-it, Elbasanit, dhe festohet më 14 mars të cdo viti. Festimi kryhet në nderim të natyrës së bukur shqiptare dhe bimësisë që merr jetë në këtë datë. Dita e Verës ishte dita e fillimit të vitit sipas kalendarit shumë të lashtë të shqiptarëve, që kremtohej shumë shekuj para se të lindte krishterimi.

Print