E hëna e parë e Tetorit - Dita Botërore e Habitateve

Kombet e Bashkuara kanë përzgjedhur të hënën e parë të Tetorit të cdo viti si Ditën Botërore të Habitateve, në përkujtim dhe të përvjetorit të Konferencës së Parë Ndërkombëtare të Kombeve të Bashkuara mbi kolonizimet njerëzore, mbajtur në Vankuver, Kanada, në 1976-ën. Qëllimi i Ditës Botërore të Habitateve është t’i kujtojë botës mbi përgjegjësitë e saj për të ardhmen e habitateve njerëzore të qëndrueshme mjedisore.

Print