milingona

Ngjyra dhe madhësia e trupit të milingonave lidhet me mjedisin ku jetojnë

Të verdha apo të zeza, të mëdha apo të vogla? Ngjyra dhe madhësia e trupit të milingonave ka një lidhje të fortë me mjedisin ku jetojnë Studimi i kryer nga një universitet në Liverpool për milingonat në tri kontinente të ndryshme zbuloi ndikimin e madh që ka mjedisi në ngjyrën dhe madhësinë e trupit të milingonave. Rezultoi se ngjyra dominuese dhe madhësia mesatare e trupit mund të ndryshojë nga viti në vit në varësi të temperaturave. Milingonat janë gjallesa me gjak të ftohtë dhe aktiviteti i tyre metabolik varet nga temperaturat e mjedisit që i rrethon.