arinj

Arinj në kaptivitet në Theth, turistët ‘luajnë’ me jetën e egër

Një rast i pazakontë është raportuar në faqen syrigjelber.info. Dy këlyshë ariu mbahen në robëri në një shtëpi pritëse në Theth të Shkodrës. Raportuesi ka qënë duke vizituar zonën dhe shtëpinë pritëse “Thethi Paradise” kur është ndeshur më këtë rast. Sipas raportimit dy arinjtë silleshin krejt miqësisht me turistët e ndryshëm, madje edhe luanin me ata. Në këtë rast këmi të bëjmë më dy këlyshë ariu (Ursus arctos) që nuk mund të rikthehen sërish në habitatin e tyre natyral.

Arinjtë e “burgosur” në Shqipëri shijojnë jetën e lirë në Kosovë

Arinjtë e “burgosur” në Shqipëri shijojnë jetën e lirë në Kosovë Arinjtë e mbajtur në robëri të zymtë në Shqipëri po përshtaten me një jetë të re në Kosovë, duke stimuluar krijimin e një strehe edhe në Shqipëri. Pasi është torturuar në kafaz për dy vite, ariu i dëshpëruar Tomi la Shqipërinë dhe gjeti një shtëpi më të mirë në Kosovë një muaj më parë. Ariu pesë vjeҫar, i cili është mbajtur në robëri në kushte të zymta, për të kënaqur vizitorët në një restorant në veri të Tiranës, është shpërngulur tani në një strehim afër liqenit Badovc, 21 km larg nga Prishtina.

Mblidhet koalicioni "Të Shpëtojmë Arinjtë Shqiptarë”

Më datë 19 Qershor, pranë ambienteve të INCA, u mblodh koalicioni "Të Shpëtojmë Arinjtë Shqiptarë”, për të zhvilluar mbledhjen e radhës koordinuese. Çështja e arinjeve dhe kafshëve të egra në gjëndje robërie në Shqipëri, vazhdon të jetë një çështje shqetësuese, jo vetëm për OMSHC dhe publikun por edhe për institucionet shtetërore. Fenomeni i robërimit të arinjve dhe mbajtësve të jashtëligjshëm është duke u shtuar dhe gjithashtu edhe nevoja për një ndërhyrje urgjente për luftimin e këtij fenomeni.