ajsberg

“Fqinji” i frikshëm në Kanada

Qyteza e vogël dhe e largët Ferryland nuk e njihte problemin e trafikut deri së fundmi, kur në brigjet e saj vendosi të shfaqej një ajsberg kolosal, që ka tërhequr shumë turistë. Mali i akullt, i cili vlerësohet se është 46 metra i lartë nga sipërfaqja e ujit, është shndërruar në një tërheqje për shumë vizitorë që janë dyndur në qytezën kanadeze. Ajsbergët nuk janë asgjë e re për Ferrylandin dhe jo më kot zona quhet “rrugica e ajsbergëve”, por autoritetet lokale thonë se një të tillë kaq të madh nuk e kishin parë kurrë.

Ajsbergë në Paris

Një dyzine ajsbergësh të quajtur “Të shohësh akullin” janë instaluar në Paris, nga artisti i akullit Olafur Eliasson dhe gjeologu Minik Rosing.