Alaske

Alaskë: Zbulohet një specie e re fluture që mbart të dhëna për ndryshimet klimatike

Hulumtuesit kanë zbuluar në Alaskë një specie të re të mundshme të fluturave dhe besojnë se kjo gjetje mund të na tregojë më shumë në lidhje me ritmin e ndryshimeve klimatike. Sipas një studimi të publikuar javën e kaluar në Journal of Research, Tanana Arktik, ose Oeneis tanana, duket se ka evoluar nga një hibrid i rrallë kur dy lloje fluturash janë çiftuar para epokës së fundit të akullnajës. Flutura mund të ndihmojë që të hidhet dritë mbi historinë gjeologjike të Arktikut të Veriut dhe mbi ndryshimet aktuale dhe të ardhshme të mjedisit.