alga

“Ultra III”, atletet e para në botë të bëra nga algat

Këto që shihni në foto janë këpucët e para në botë të bëra nga algat e detit. Quhen “Ultra III” dhe janë atlete që pritet të dalin në shitje gjatë muajit korrik. Ato janë realizuar nga kompania londineze “Vivobarefoot” dhe “Bloom Foam”, një kompani në San Diago që merret me materialet e reja. Së shpejti këto këpucë do të bëjë debutimin e tyre.

Çfarë kanë kaq të veçanta këto këpucë?
Materiali është mbledhur në pellgje apo liqene dhe bëhet fjalë për ato vende kur ka mbingarkesë të algave.

Ngrënia e algave të detit nga lopët mund të reduktojë prodhimin e metanit prej tyre

Shkencëtarët nga Universiteti i Kalifornisë, Davis (UC Davis), kanë zbuluar një ushqim surprizues që mund të ndihmojë me reduktimin e prodhimit të metanit nga lopët; algat e detit. Një kërkim i ri nga universiteti thotë që gjedhët që ushqehen me një përzierje të një ushqimi special dhe një lloj specifik të algave të detit prodhojnë më pak gazra serrë se sa gjedhët e tjerë.