Algjeri

Njeriu i jashtëzakonshëm ndërton 25 shtëpi me shishe plastike për refugjatët në Algjeri

Një refugjat saharian në Algjeri po rindërton jetën. Lindur dhe rritur në kampin e refugjatëve në Awserd pranë Tindouf, 27-vjeçari Tateh Lehbib Breica po ndërton shtëpi rezistente ndaj fatkeqësive duke përdorur shishe plastike të hedhura - për veten dhe të tjerët. Këto shtëpi me materiale të ricikluara janë ndërtuar posaçërisht për të duruar kushtet e ashpra të shkretëtirës me një çmim të volitshëm. Nuk është një arritje e lehtë të ndërtosh shtëpi në një klimë ku temperaturat mund të rriten rreth 45 gradë Celsius.