Amsterdam

Amsterdami do të shpërndajë WiFi pa pagesë aty ku njerëzit “jetojnë gjelbër”

Një startup Hollandez i quajtur TreeWiFi dëshiron të motivojë qytetarët e Amsterdamit për të jetuar gjelbër duke iu shpërndarë atyre Wi-Fi falas. Kompania ka krijuar një pajisje të teknologjisë së lartë që mat ndotjen e ajrit dhe shpërndan internet falas, kur nivelet e ndotjes ulen. Popular Science raporton se themeluesi i kompanisë, Joris Lam, është duke mbledhur fonde për të prodhuar dhe për të instaluar pajisjet TreeWiFi tek pemët që ndodhen rreth e rrotull Amsterdamit.