analize vjetore

AKBN prezanton analizën vjetore për vitin 2016

Agjencia Kombëtare e Burimeve Natyrore prezantoi ditën e djeshme analizën vjetore për vitin 2016. Drejtori Ekzekutiv i Agjencisë Kombëtare të Burimeve Natyrore, Viktor Tushaj vlerësoi se ky institucion është i një rëndësie të veçantë, pasi puna e tij lidhet direkt me burimet natyrore. “Jam i bindur se AKBN është një institucion i rëndësishëm me një strategji kombëtare. Dy gjëra janë të rëndësishme burimet njerëzore dhe burimet natyrore për një komb”, u shpreh ai.

AKZM prezanton analizën vjetore të vitit 2015 dhe objektivat e vitit 2016

Më datë 16 shkurt 2016 u prezantua analiza vjetore e vitit 2015 dhe objektivat e vitit 2016 të Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura (AKZM). I pranishëm në analizën e vitit të parë të punës për këtë agjenci ishte Ministri i Mjedisit Z. Lefter Koka dhe prezantimi u bë nga kreu i AKZM-së, Z. Zamir Dedej dhe drejtues të drejtorive rajonale të Agjencisë në mbarë vendin. Në fillim të takimit, Z. Dedej prezantoi punën e bërë gjatë një viti duke vënë theksin në ristrukturimin dhe organizimin e administratës së zonave të mbrojtura, forcimin e kapaciteteve menaxhuese, adminsitrimin dhe monitorimin e tyre.