Artenisa Peçulaj

Nxënësit e “17 shkurtit” pastrojnë Dajtin. Specialistët: Një kanaçe do 400 vjet të dekompozohet

Nga Aurora Golemi*

Nxënësve iu mjaftoi një kohë e shkurtër për t’i dhënë një pamje tjetër tarracës së Dajtit. Kanë pastruar të gjitha mbetjet që qytetarët ia kanë lënë gjatë fundjavës së kaluar duke lënë një ambient të pastër për vizitorët e rinj. Nuk ishte e vështire të dalloje entuzizmin e tyre kur flasin për mbajtjen pastër të natyrës. Thirrje iu bëjnë të rriturve të mos hedhin mbeturina. Shpresojnë që parku i Dajtit te duket dinjitoz në sytë e turistëve vendas dhe të huaj. “Të rriturit nuk i hedhin mbeturinat në vendet përkatëse, i hedhin në rrugë. Dua që turisti mos të shikojë plehrat por vend dinjitoz dhe të pastër”,- tha një nxënës.