Bahamas

Gjarpri i argjendtë jashtëzakonisht i rrezikuar

Boa e argjendtë (Chilabothrus Argentum) e brigjeve të ishullore në Bahamas është quajtur e tillë për ngjyrën e saj dhe faktin se është gjetur për herë të parë në një pemë palme argjendi. Në një ishull të pabanuar në Bahamasin jugor, një shkencëtar vuri re një gjarpër që shkëlqente si metal gjatë kohës që po ngjitej në një pemë. "Ne të gjithë shkuam për ta parë dhe ishte menjëherë e qartë se kjo ishte diçka e ndryshe", thotë biologu R. Graham Reynolds, pjesë e ekipit shkencor që eksploruan ishujt e largët.