Bangladesh

Bangladesh, goditje masive nga rrufetë 65 të vdekur në 4 ditë

65 njerëz janë vrarë nga goditjet rrufe në Bangladesh në katër ditë, pasi vendi vazhdon të ketë sezonin e tij vjetor me stuhi të rënda. Shumica e vdekjeve kanë ndodhur në pjesën rurale të Bangladeshit në veri dhe në pjesën qendrore. Viktimat janë kryesisht fermerë dhe punërorë ndërtimi. Rrufetë janë të zakonshme në këtë zonë, ky vend përjeton stuhitë më të rënda dhe rrufe të shpeshta ndërmjet muajit maj dhe qershor.

Ja Se Si Ndryshimet Klimatike Ndikojnë Gratë dhe Vajzat në Bangladesh

Kur njerëzit mendojnë për ndikimet e ndryshimeve klimatike, shumica konsiderojnë dëmin material, shtëpi të shkatërruara, komunitete që duhet të rindërtohen dhe të fillojnë nga e para, mbase edhe disa njerëz të gjetur pas një ngjarje moti të fortë. Por ndonjëherë pasojat sociale që dëmi material le mbrapa harrohen. Në Bangladesh, një nga sfidat sociale më me rëndësi të shkaktuara nga ndryshimet klimatike është një thellim i pabarazisë gjinore. Ndërsa ndryshimet klimatike kanë efekte negative në industritë lokale si prodhimi i orizit dhe peshkimi, gratë dhe vajzat përjetojnë një sërë problemesh.

Punonjësit në ‘malin’ me shishe plastike, i ndajnë sipas ngjyrës para se t’i dërgojnë për riciklim

Abdul Momin e ka realizuar një set fotografik në një deponi në Bogra të Bangladeshit, ku punonjësit i ndanin shishet plastike në bazë të ngjyrës. Me çadrat joadekuate që të mbrohen nga rrezet e forta të diellit, ata qëndronin na ‘malin’ e pafund të shisheve me forma dhe ngjyra të ndryshme, transmeton Telegrafi. Të gjelbrat, transparentet dhe ato me ngjyrë kafe, duhet të vendosen në tri grupe të ndara, para se të shtypen nga makina me presion, që i kthen në kube.