Behgjet Pacolli

Behgjet Pacolli do të ndërtojë resort turistik në Parkun Kombëtar të Divjakës

Biznesmeni dhe politikani shqiptar Behgjet Pacolli duket se do të ndërtojë një resort turistik të përmasave gjigante në Parkun Kombëtar të Divjakës. Ndërtimi do të bëhet nga kompania e tij ‘Mabetex’ dhe po planifikohet që ndërtimi të zërë 1050 hektarë tokë në pyll dhe 200 hektarë në plazh dhe 1270 hektarë sipërfaqe ujore. Nuk dihet nëse ky superndërtim ka marrë lejen e organeve kompetente për faktin se Divjaka është park kombëtar. Sipas projektit të bërë publik në faqen e kompanisë, i gjithë ndërtimi do të zërë një sipërfaqe prej 3342 hektarë.

Pelikani kaçurrel VS Behgjet Pacolli në Karavasta

Sot në gazetën Shqiptarja.com në një reportazh të gjatë në Lagunën e Karavastasë, gazetarja Alba Malltezi tregon gjithë perpjekjet dhe sakrificat e tri viteve të fundit për të mbrojtur dhe shtuar specien e rrallë të Pelikanit Kacurrel dhe për të rilindur gjithë faunën e florën e kësaj Lagune. "Kush beson e jeton për të shijuar Parajsën në jetën e përtejme humb kohën kot. Parajsa është në Tokë. Në Lagunën e Karavastasë, për shembull... shkruan Malltezi....Sapo futesh në të, ndjen një mirëqënie të paqtë, të rrallë për të përditshmen në civilizimin ku jetojmë.