Bioo Lite

Bimët në shtëpi mund të ngarkojnë telefonin tuaj së shpejti

Kur Nëna Natyrë krijoi fotosintezën, ajo me siguri nuk priste që të përfshihej ndonjë kabllo USB. Një kompani evropiane është duke zhvilluar një pajisje intriguese e cila do ju lejojë të ngarkoni telefonin tuaj nga bimët në vazot tuaja. Sistemi i quajtur Bioo Lite, shfrytëzon fuqinë e fotosintezës dhe prodhon energji elektrike duke përdorur vetëm ujin, tokën dhe çdo bimë të zakonshme që keni në shtëpi. Energjia e prodhuar nga Bioo Lite është e barabartë me ngarkimin USB nga kompjuteri, kanë thënë projektuesit.