Bogove

Bogova, perla e natyrës që po “pushtohet” nga turistët e huaj

Një udhëtim drejt Ujëvarës së Bogovës së Skraparit t pavarësisht kapërcimit të shtigjeve të vështira herë- herë me pengesa të ngjan se hap brenda teje, një hapësirë të mrekullueshme gjelbërimi dhe uji. Është një hapësirë e çuditshme që shoqërohet me dashurinë për natyrën. Me ardhjen pranverës natyra ka krijuar mjedise të bukura, peizazhe tërheqëse dhe veçori: male, shpella, kanione, ujëvara, liqene. Mjafton që ne të dimë t’i eksplorojmë ato. Me kureshtjen për eksplorimin e kësaj natyre, si një nga arsyet më interesante, ajo të ofron mundësi t’i largohesh paksa përditshmërisë stresuese.