Bontang City

Tre oragnutanet femra u dogjën të gjalla në pyll

Në portale dhe rrjete sociale janë publikuar fotografitë dramatike të tre femrave orangutane të cilat u dogjën nga rënia e një zjarri në Indonezi. Majmunët, dy njëzetë vjeçarë dhe një bebe rreth një vjeç, u rrethuan nga flakët pranë një pylli të mbrojtur në Bontang City, në lindje të Kalimantan. Themeluesi i Centre for Orangutan Protection, Hardi Baktiantoro, pretendon se zjarri ka qenë i qëllimshëm për ta pastruar zonën për qëllime buqjësore.