Britaniaemadhe

Britania e Madhe dërgohet në gjykatën më të lartë të Europës për shkak të ndotjes së ajrit.

 

Gjykata Europiane e Drejtësisë mund të vendosë gjoba prej shumë milionë eurosh nëse Britania e Madhe dhe pesë vende të tjera nuk e trajtojnë këtë problem. Britania e Madhe dhe pesë vende të tjera janë referuar në gjykatën më të lartë të Europës sepse kanë dështuar të trajtojnë nivelet e larta të paligjshme të ndotjes së ajrit.