Brown

Planeti i 9-të? Astronomët amerikanë rrëfejnë zbulimin e rrallë

Sistemi diellor ndoshta mund të ketë pjesë të sajën, edhe një planet tjetër, një planet të 9, që është rreth 10 herë më e madhe se toka dhe që orbiton shumë pranë Neptunit, sipas një studimi të publikuar. “Ky është i vetmi zbulim sot për sot që mund të na shpjegojë sjelljen e çuditshme në këtë moshë të sistemit tonë diellor. Ky shpjegim është se atje ka një tjetër planet gjigand, një planet 10 herë më të madh se masa e tokës, shumë më larg se Neptuni” tha astronomi Mike Brown, zbulimi i të cilit është publikuar në revistën e përjavshme “Astronomical Journal”.