burime natyrore

AKBN promovon burimet natyrore në “Energy Expo e Forum 2017”

Agjencia Kombëtare e Burimeve Natyrore u bë pjesë e Panairit të organizuar nga Expocity Albania me titull “ Energy Expo e Forum 2017”, i cili hapi dyert për vizitorët dhe të interesuarit në 14 nëntor. AKBN u paraqit me stendën e saj të posaçme, duke i dhënë një rëndësi të veçantë promovimit të burimeve natyrore si energjia e diellit dhe e erës, hidrokarburet, minierat dhe hidroenergjitika. Vlen të theksohet se që në ditën e parë të këtij panairi, kjo stendë pati një numër të madh vizitorësh dhe grupe të interesuarish, të cilët u informuan rreth burimeve natyrore në Shqipëri, mundësive të shfrytëzimit të tyre dhe legjislacionin në fuqi.

Në ndërtim 364 HEC-e; nga 2002 janë dhënë leje për 524 të tillë

Një tjetër hidrocentral i vogël është shpallur për t’u dhënë me koncesion nga Qeveria. Ministria e Energjisë ka hapur garën për një central hidrik, që kërkohet të ndërtohet në Përroin e Veleshicës, në veri-lindje të vendit, mes Kukesit dhe Dibrës pranë fshatit Radomirë.