buxheti 2016

10 qytetet më të pastër në botë për vitin 2016

Niveli i zhvillimit të një vendi vihet re nga pastërtia dhe rregulli që ai ka, pasi ato tregojnë se sa e civilizuar dhe e disiplinuar është popullsia e atij shteti. Kërkesa e secilit prej nesh për të jetuar në një vend të pastër dhe higjenik është duke u rritur nga dita në ditë, por rritja e popullsisë, ambientet e ndotura, rrugët me pluhur dhe të pista janë duke e kthyer këtë në të pamundur. Por ka disa qeveri, të cilat ndjekin politika të caktuara për të planifikuar dhe menaxhuar faktorët kryesorë të ruajtjes së pastërtisë, për tu ofruar qytetarëve të tyre kushte sa më të mira jetese.

Indeksi i Performancës mjedisore 2016/ Shqipëria e 61-ta në botë

Shqipëria renditet e 61-ta në rang botëror dhe ndër të fundit në rajon për gjendjen mjedisore, sipas Indeksit Botëror të Performancës mjedisore. Indeksi i Performancës mjedisore (EPI) rendit vendet në të gjithë botën sipas performancës së tyre në 2 çështjet prioritare mjedisore: mbrojtja e shëndetit të njeriut dhe mbrojtja e ekosistemeve dhe përpilohet nga Universiteti Yale në SHBA. Treguesit masin objektivat ose mungesën e tyre të implementuara nga kombet, të krahasuar me njëri-tjetrin. Duket se Shqipëria ka renditje të ulët në rajon sa i përket reformave të ndërmarra për mbrojtjen e ekosistemeve.

Prezantohet Projektbuxheti 2016 për Mjedisin

Kreu i Ministrisë së Mjedisit, ka prezantuar në Komisionin Parlamentar për Veprimtarinë Prodhuese, Tregtinë dhe Mjedisin, Projektbuxhetin e Ministrisë së Mjedisit për vitin 2016.