Cërrik

Cërrik, lumi rrezikon depot e ujit

Depot e ujit që furnizojnë Cërrikun dhe disa komuna rrezikohen nga lumi Shkumbin. Situata paraqitet kritike, pasi devijimi i shtratit të lumit mbërriti sot rreth 1.5 metra larg depozitave të ujit, që u ndërtuan në vitin 1952, në një distancë të konsiderueshme nga lumi. Altin Toska, kryetar i Bashkisë së Cërrikut bëri të ditur për Top Channel se “jemi vënë në lëvizje dhe kemi paraqitur pranë Ministrisë së Brendshme dhe Drejtorisë së Përgjithshme të Emergjencave Civile një projekt që do ta përmirësonte dhe do ta siguronte një herë e mirë këtë situatë. U bëj apel instancave që të ndërhyjnë në kohë”.

Cërriku nis riciklimin, projekt për mbledhjen e mbeturinave në shtëpi

Bashkia e Cërrikut ka nisur të aplikojë një projekt pilot për menaxhimin e mbetjeve urbane me aistencë teknike nga Japan International Cooperation Agency. Projekti i cili ka nisur në lagjen nr.3 të Cerrikut konsiston në mbledhjen e mbetjeve urbane derë më derë dhe më pas riciklimin e tyre në vendin e grumbullimit. Bashkia Cërrik ka hequr koshat e grumbullimit të mbetjeve nga kjo lagje dhe ka kërkuar bashkëpunimin e qytetarëve. “Projekti pilot i qeverisë japoneze në bashkëpunim me bashkinë e Cërrikut, konsiston në menaxhinimn e mbetjeve, po me një tjetër mënyrë mbledhjeje.