Charon

Zbulohet hëna e pestë e Plutonit

NASA, Agjencia Hapësinore ka realizuar disa fotografi nga të cilat tregohet se një nga hënat e Plutoni, e quajtur Charon, ka pasur një oqean nën sipërfaqe. Agjencia thotë se për një kohë të gjatë oqeani ka qëndruar i ngrirë dhe më pas është shpërbërë, duke ndikuar që hëna e Plutonit të zmadhohet dhe të çahet, ndërsa në mediat e huaja citohet që NASA të kenë thënë se njëra prej anëve të hënës më të madha të Plutonit është e dëmtuar dhe ka një sistem tektonik të gabuar, përfshirë edhe çarje dhe kreshta që shkojnë në më shumë se 6 kilometër thellësi.