debora

Fenomeni i rrallë, dëbora në Australi shpërqendron kangurët

I ftohti i ashpër ka përfshirë Australinë juglindore gjatë ditëve të fundit, duke shkaktuar erëra, stuhi dhe temperatura tepër të ulëta, duke sjellë reshje dëbore. Disa persona kanë humbur jetën për shkak të rënies së pemëve nga moti i keq në Australinë juglindore si dhe ka sjellë ndërprerje të energjisë elektrike. Fenomen natyror gjithashtu ka shkaktuar shpërqendrim te kangurët, kafshët karakteristike dhe tipike kontinentit. Ky fenomen ndodh shumë rrallë në Australi, pasi vendi njihet për temperaturat e larta në çdo stinë të vitit.

Zvicrës po i mbaron dëbora!

Shtetit të famshëm për rezortet e skive dhe peisazheve të bukura malore sidomos gjatë stinës së dimrit, po i mbaron dëbora, një fakt ky shumë shqetësues dhe i verifikuar gjatë kohëve të fundit. E gjithë kjo situatë që po ndodh në Zvicër është si pasojë e goditjes së rëndë që ky shtet ka marrë nga ngrohja globale. Sipas satelitëve shtetërore të vendosur në të gjithë territorin, Zvicra ka humbur rreth një të pestën e sasisë së borës së tij gjatë 12 viteve të fundit, si pasojë e ngrohjes globale.