deti i vdekur

Ja si transformohet fustani pas 3 muajsh në Detin e Vdekur

Sigalit Landau, është një artiste izraelite, e cila vendosi 3 muaj më parë, një fustan të zi në Detin e Vdekur. Ai u nxorr nga aty kohët e fundit dhe siç duket nga foto rezultati është me të vërtetë mahnitës. Fustani nga i zi është bërë i bardhë pasi është kripëzuar tërësisht. Seria e fotove të Landau përfshin tetë printime të mëdha me ngjyra e veshje dhe aktualisht janë ekspozuar në Marlborough të Londrës. Projekti është një seri e tetë fotografive të quajtura “Salt Bride” (Nusja e kripur).

Tkurrja e Detit të Vdekur dhe thatësirat e mëdha

Niveli i ujit në Detin e Vdekur është duke rënë. Me më pak reshje shiu se mesatarja e këtij viti, ekspertët thonë se niveli i ujit mund të bjerë më shumë se 1.3 metra deri në tetor. Por tkurrja e kësaj mase ujore nuk është vetëm një pasqyrim i motit të thatë dhe rritjes së përdorimit të ujit. Ajo është edhe parathënie për një mega-thatësirë të ardhshme. Deti i Vdekur, në kufirin mes Izraelit dhe Jordanisë, dalngadalë po tkurret dhe po venitet, duke humbur një metër thellësi çdo vit.