deve

Spital për devetë në Dubai

Devetë kanë rëndësi të veçantë për trashëgiminë e Emirateve të Bashkuara Arabe, prandaj është hapur në Dubai një spital i veçantë vetëm për trajtimin e tyre. Qendra mjekësore ku janë investuar rreth 10 milionë euro, ka pajisjet më moderne, ndërsa janë angazhuar veterinerët që janë specializuar në shtete perëndimore, transmeton Telegrafi. Aty mund të trajtohen deri në 20 deve njëherësh, ndërsa jashtë spitalit ndodhet dhe një pistë e vogël garash, ku stërviten ato që janë shëruar prej problemeve fizike.