Dhimiter Dhora

"Liqeni i Shkodres 2016" nga Dhimitër Dhora

Tashmë është i arritshëm për lexuesit në versionin elektronik libri më i fundit i Prof. Dr. Dhimitër Dhora titulluar “Liqeni i Shkodrës 2016”. Autori prej dekadash merret me studimin e Liqenit të Shkodrës. Është autor i dy librave (2005, 2012), si dhe i botimeve të tjera shkencore, kryesisht me karakter faunistik, ekologjik, biogjeografik. Kohët e fundit studimet dhe botimet mbi Liqenin e Shkodrës janë përqendruar në njohjen e karakteristikave të tij, dhe për herë të parë të cilësive të ekosistemit, si stabilitetit, natyralitetit, fenomenit të eutrofikimit, si dhe problemeve të menaxhimit.