Dibra

Dibra dhe Moratoriumi i Pyjeve - Risi apo Domosdoshmëri?!

Moratoriumi i pyjeve është një nismë e ndërmarrë botërisht për të ndaluar fenomenin e shëmtuar të shpërdorimit dhe prerjes së pemëve në pyje të ndryshme. Botërisht ky moratorium vendos limite në numrin e pemëve që mund të prihen në bazë të rregullave vendore deri në daljen e një ligji për mbrojtjen dhe rivitalizimin e natyrës. Moratoriume të tilla janë ndërmarrë në pyjet tropikale, pyjet e mbingopura me pemë, pyje që kanë një flora dhe fauna të zhvilluar, apo pyje që janë në proces zhdukje nga mbishfrytëzimi.

Dibra, destinacioni i duhur për të “çmëndurit” pas lartësive

Nëse jeni të apasionuar pas natyrës, maleve, pyjeve dhe pas historisë, Dibra është destinacioni i duhur edhe gjatë dimrit. Nëse jeni aventurierë dhe sfidues i “natyrës”, nëse kërkoni të prekni nga afër historinë, vlerat, ajrin e pastër atëherë mos ngurroni të vizitoni Dibrën. Atraksionet kryesore që gjenden në zonën e Dibrës janë ujërat termale, duke e kthyer këtë zonë në një zone shumë atraktive, dhe me rritje të numrit të turistëve. Përveç llixhave Dibra ka edhe shumë zona të tjera, si kisha, xhamia, kalaja e Grezhdanit, kalaja e Dodës, Lura.