dige

Si po e ndryshon rrotullimin e Tokës një digë hidroelektrike në Kinë

Ndërtimi i një digë në Kinë që u siguron qytetarëve një burim energjie të pastër dhe shumë të nevojshëm, mund të jetë shkatërrimtar për mjedisin. Për më tepër, furnizimi me ujë i digës është e mjaftueshme për të ndryshuar rrotullimin e Tokës. Që nga shpallja e projektit prej 30 miliardë dollarësh, zyrtarët kinezë janë përballur me shqyrtim të madh nga të dy shkencëtarët dhe aktivistët e mjedisit. Shumë besojnë se diga përfundimisht do të rezultojë në katastrofë.