dita e brezit te gjelber

Dita e Brezit të Gjelbër, këtë vit me arsye më shumë për të festuar

Pranimi i dy zonave të mrekullueshme të vendit tonë, zona qëndrore e Rrajcës dhe Lumi i Gashit, në listën e trashëgimisë botërore natyrore UNESCO ishte një arsye më shumë që festa e përvitshme e Ditës së Brezit të Gjelbër,(24 shtator) të festohej në afërsi të këtyre zonave. Një ekip i Shoqatës së Ruajtjes dhe Mbrojtjes së Mjedisit Natyror në Shqipëri (PPNEA) festoi Ditën e Brezit të Gjelbër dhe pranimin e Rrajcës në UNESCO, në qytetin e vogël të Prrenjasit.