dita e Evropes

Binomi Evropë-Mjedis i këtij 9 maji

Deklarata e 9 majit 1950 është data kur u hodh hapi i parë drejt krijimit të asaj që sot njihet si Bashkimi Evropian. Por që prej asaj kohe, sfidat e BE-së kanë ndryshuar dhe tashmë BE-së i duhet të mbrohet me përpjekje kreative kundrejt rreziqeve që e kërcënojnë, dhe alarmi më i madh është mjedisi. Aktualisht Bashkimi Evropian aplikon disa nga standardet më të larta mjedisore në të gjithë botën. Këto politika mjedisore ndihmojnë në gjelbërimin e ekonomisë së BE-së, për të mbrojtur natyrën, shëndetin dhe cilësinë e jetës së njerëzve që jetojnë në BE.

Programi PRO NEWS i bashkohet festimeve për Ditën e Evropës

 

Në Ditën e Evropës (9 maj), Delegacioni i Bashkimit Evropian dhe Shtetet Anëtare organizuan një sërë aktivitetesh festive, pjesë e të cilave ishte dhe Fshati i BE-së, i pozicionuar në qendër të qytetit të Tiranës, në sheshin “Skënderbej”.