drere

Rusia planifikon vrasjen e plot 250 mijë drerëve, ja pse

Të ballafaquar me një krizë të shëndetit publik, zyrtarët në një rajon të largët të Siberisë kanë propozuar vrasjen e 250.000 krerë drerësh për të minimizuar përhapjen e mundshme të baktereve vdekjeprurëse “antraks”, sipas “The Washington Post”. Alarmi ka filluar në korrik, kur shpërthim i një sëmundjeje që gjendet më së shumti në këto kafshë, ka vrarë një djalë 12-vjeçar dhe ka sëmurur rreth 100 njerëz, një rajon të gjerë Veriperëndimor dhe më shumë se 2300 kafshë kanë vdekur si pasojë e kësaj sëmundjeje.