Drina

Regata Drina, 20,000 protestues kundër kanosjes së salmonit të Danubit

Të shtunën e 22 korrikut, një nga aktivitetet më të mëdha të lumenjve në Evropë - Regata Drina - u zhvillua në lumin Drina, pranë Bajina Basta në Serbi. Rreth 20,000 njerëz morën mjetet e tyre lundruese, varka, kanoe dhe barka tradicionale prej druri dhe zbritën rrjedhën e këtij lumi të bukur. Në veprimtarinë e këtij viti, OJQ-të në bashkëpunim me shoqatat e peshkimit protestuan kundër planeve hidroenergjetike për herë të parë në historinë 24-vjeçare të regatës.