Eco Guerilla

Problemi i ndotjes në zonën e Tetovës

Kur vendet kanë situata të vështira politike, siç po ndodh në Maqedoni, disa probleme megjithëse janë me rëndësi jetike, mbeten në hije. I tillë është edhe rasti i mjedisit. Bashkethemeluesi dhe udheheqesi i organizates Eco Guerilla ne Tetove, Arianit Xhaferi është pjesë e përpjekjeve për ta vënë para përgjegjësisë qeverinë për çështjen e ndotjes dhe foli për përpjekjet e kësaj organizate në një intervistë për Zërin e Amerikës.

Videon e intervistës së plotë mund ta ndiqni në: http://www.zeriamerikes.com/content/macedonia-environment/3199721.html

Tetovë, bredhi i Vitit të Ri me simbolet e grimcave helmuese PM10

Tetova dhe ndotësi më i madh i ajrit në këtë komunë, Jugohromi, vazhdojnë të jenë kryelajmi në mediat në gjuhën shqipe në Maqedoni. Pas raportimeve mediatike se qeveria ka vendosur ta pezullojë punën e Jugohromit, është paraqitur edhe ministri i Mjedisit, Nurhan Izairi, i cili ka përgënjeshtruar këto lajme dhe ka thënë se qeveria ende nuk ka sjellë ndonjë vendim për mbylljen e këtij Kombinati.