Edi Rama

Kryeministri Rama inspekton punimet në kanalin vaditës dhe ujësjellësin në Malësinë e Madhe

Kryeministri Edi Rama, i shoqëruar nga ministri i Bujqësisë, Edmond Panariti dhe përfaqësues të pushtetit lokal të zonës, ishte sot në Malësinë e Madhe për të parë nga afër punimet e realizuara në nje projekt madhor. Drejtues të pushtetit lokal të zonës e informuan kryeministrin mbi ecurinë e punimeve për pjesën e mbetur të investimit, i cili përfshin rehabilitimin e kanaleve dytësore, të cilët do të rrisin sipërfaqen e ujitur të tokës. “Ky është kanali i Shtodrit, i cili është investuar nga qeveria shqiptare, rreth 14 km, që përfshin Malësinë e Madhe.

Moratorium 10 vjeçar për pyjet. Rama: Nëse do vazhdonim kështu, pas 15 vitesh, s’do kishte më pyje

Me nisjen e sesionit të ri parlamentar, maxhoranca do të votojë moratoriumin 10 vjeçar për mosprekjen e pyjeve si dhe një paketë ligjore e cila do të sanksionojë dënimet për abuzuesit. Kryeministri Rama tha në konferencën e organizuar për këtë çështje se së shpejti, shfrytëzimit barbar të pyjeve do t’i vijë fundi. Kreu i qeverisë theksoi se me miratimin e ligjeve dhe moratoriumit prerja e pyjeve për qëllime ekonomike apo industriale do të reshtë së punuari për 10 vite. Të vetmit që do të lejohen do të jenë qytetarët, të cilët mund të presin pemë për interesat e tyre shtëpiake.