eficience

Procesi i auditimit baza per rritjen e efiçiences se energjise 

Efiçienca energjetike eshte nje fushe thuajse e pashfrytezuar dhe shume sfiduese! Kjo reflektohet edhe ne faktin praktike, ku deri me sot eksperiencat lidhur me sektorin jane te pakta. Ne fakt deri ketu jane dashur 20 vjet perpjekje per te arritur te realizohen investime ne hidroenergjetike per rreth 600MW.

Qeveria, 9.65 milionë euro për Efiçencën e Energjisë

 

Qeveria ka miratuar këtë të mërkurë tre marrveshje të cilat i japin asaj 9.65 milionë euro për t’i përdorur në dy programe të ndryshme. E para është marrveshja me bankën gjermane KfW lidhur me eficencën e energjisë dhe që ka në fokus programin e rehabilitimit të konvikteve të Universitetit të Tiranës.