emetime

Makinat elektrike kalojnë 1 milion në Evropë, rritje më shumë se 40%

Tani në Evropë ka më shumë se një milion makina elektrike në Evropë, pasi shitjet u rritën me më shumë se 40% në gjysmën e parë të vitit, tregojnë shifra të reja sipas The Guardian. Evropa goditi me shifrat më të larta të momentit, gati një vit pas Kinës, e cila ka një treg shumë më të madh të makinave, por përpara SHBA, i cili pritet të arrijë pikën më vonë këtë vit, të nxitur nga ‘oreksi’ për modelin më të fundit të Teslës. Ndërmjet janarit dhe qershorit, rreth 195,000 makina plug-in janë shitur në të gjithë BE-në, Islandën, Lihtenshtajnin, Norvegjinë dhe Zvicrën, një rritje prej 42% në të njëjtën periudhë të një viti më parë.

Parashikohet rritje e përdorimit të makinave elektrike

Numri i makinave elektrike pritet të shkojë deri në 125 milionë brenda vitit 2013 sipas parashikimeve të Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë shoqëruar me politika nxitëse ndaj shoferëve dhe subjekteve të tjera drejt përdorimit të makinave pro-mjedisore.