Erzen

Lumi Erzen, “landfilli” i fshatrave dhe restoranteve

Nëse nisesh për të kaluar një fundjavë apo disa orë në fshatin Arbanë të Tiranës, prezantohesh me pamje aspak miqësore e mikpritëse pranë lumit Erzen. Restorantet apo bizneset e shumta private që janë ndërtuar përgjatë rrjedhës së këtij lumi, zgjedhin rrugën më të shkurtër për të hedhur të gjitha mbetjet që prodhojnë në aktivitetin e tyre. Qeset plastike, kutitë e boshatisura, bidona e kanaçe, e madje edhe produktet e tjera ushqimore që nuk konsumohen, janë pjesë e peizazhit përgjatë bregut të lumit.

Privatizohet lumi Erzen, “99 vjet kontratë qiraje” për ta kthyer në nyje inertesh

Prej disa kohësh, në fshatin Mullet, lagja e “Bejlereve”, shtrati i Lumit ERZEN vazhdon të mbushet me inerte nga punonjësit e Firmes “XXX”, duke ndryshuar shtratin e lumit në mënyrë të atillë që të mos jetë më i përdorshëm nga asnjë njeri që mund të dojë të ushtrojë peshkimin apo larjen në lumë. Në këtë mënyrë është tjetërsuar duke u përkeqësuar situata e lumit, nga atraktive për plazh apo peshkim, në një objekt të keq për mjedisin dhe shëndetin e njerëzve në tërësi.