fan

Koka dhe Peleshi në Fan: Moratoriumi i pyjeve ndihmon në zonat e degraduara

1500 fidanë janë mbjellë në një prej zonave më të shkatërruara nga prerjet e paligjshme në vite, lugina e Fanit. Ministri i Mjedisit Lefter Koka dhe zv. Kryeministri Niko Peleshi kanë inspektuar pyllëzimin e kësaj zone në Reps, e cila është prekur gjithashtu dhe nga erozioni në Rrugën e Kombit. “Moratoriumi sigurisht që është një masë drastike, por prej viteve ‘45 Shqipëria ka pasur një disproporcion të shfrytëzimit të pyjeve. “Ka pasur një keqmenaxhim të pyjeve gjë që e ka detyruar Ministrinë e Mjedisit dhe Qeverinë Shqiptare të ndërmarrë masën drastike të moratoriumit.