fast food

Ushqimi i shpejtë, rreziku i plastikës që nuk e njihnim më parë

Përveçse jo i shëndetshëm, ushqimi i shpejtë (fast food) mund të fshehë edhe një rrezik tjetër. Ai ka të bëjë me ftalatet, substanca kimike që ndodhen në plastikën e përdorur për ambalazhin apo pirunjtë e fast-foodeve. Alarmi vjen pas publikimit të një studimi të kryer nga universiteti “Xhorxh Uashington”, i cili ka analizuar gjendjen shëndetësore të 9 mijë personave konsumues të rregullt të ushqimit të shpejtë. Tek këta persona, niveli i ftalateve ka rezultuar 40 për qind më i lartë. Ftalatet janë pjesë e një përzierjeje kimikatesh industriale që përdoren për ambalazhet dhe konfeksionimin e ushqimeve.