FDA

FDA, kafshët nuk do të vdesin më për shkencën

Testimi tek kafshët ka qenë një pjesë e rëndësishme dhe e pandarë për avancimin e mjekësisë ndër vite. Në mënyrë që të aprovohen barnat e reja për njerëzit, Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave (FDA) ka kërkuar që të testohen fillimisht tek kafshët. Megjithatë, ndërkohë që testimi tek kafshët mund të tregojë nëse një ilaç mundet ose jo të jetë i rrezikshëm për individët, është e vështirë të garantohet kjo gjë kur përdoret nga individët. Megjithatë, një veprim i fundit nga FDA bën të mundur heqjen e kafshëve nga këto testime.