festivali i ngjyrave

”Festivali i Ngjyrave”, pritet spektakël në Indi

Çfarë është Holi( Festivali i Ngjyrave)? Holi është një festival Hindu që shënon ardhjen e pranverës. I njohur gjerësisht si Festivali i Ngjyrave, zhvillohet gjatë dy ditëve dhe është një festë e pjellorisë, e ngjyrave dhe e dashurisë por mbi të gjitha është triumfi i së mirës kundrejt së keqes. Ajo festohet në Indi dhe në Nepal, ku nga e gjithë bota bshkohet në këto dy vende. Ajo është e lidhur shpesh me pluhurat me ngjyrë që përfundojnë në veshjen e njerëzve. Por kjo është vetëm një pjesë e Holi, e cila është e ndarë në dy ngjarje: Holika Dahan dhe Rangwali Holi.