fondacioni Four Paws

Arinjtë e “burgosur” në Shqipëri shijojnë jetën e lirë në Kosovë

Arinjtë e “burgosur” në Shqipëri shijojnë jetën e lirë në Kosovë Arinjtë e mbajtur në robëri të zymtë në Shqipëri po përshtaten me një jetë të re në Kosovë, duke stimuluar krijimin e një strehe edhe në Shqipëri. Pasi është torturuar në kafaz për dy vite, ariu i dëshpëruar Tomi la Shqipërinë dhe gjeti një shtëpi më të mirë në Kosovë një muaj më parë. Ariu pesë vjeҫar, i cili është mbajtur në robëri në kushte të zymta, për të kënaqur vizitorët në një restorant në veri të Tiranës, është shpërngulur tani në një strehim afër liqenit Badovc, 21 km larg nga Prishtina.

Ministri Koka në Kosovë, intensifikim bashkëpunimi midis 2 vendeve në mbrojtje të faunës

Ministri Koka në një vizitë pune njëditore në Kosovë mori pjesë në ceremoninë e firmosjes së Marrëveshjes së Mirëkuptimit midis Ministrisë së Mjedisit, Shqipëri dhe Fondacionit “Four Paws” në Kosovë, në qendrën e strehimit “Pylli i Arinjve” në Prishtinë. Pjesëmarrës në këtë aktivitet ku mbajtën dhe fjalën e rastit ishin Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor të Kosovës z. Ferid Agani si dhe Kryetari i Komunës së Prishtinës z. Shpend Ahmeti. Në fjalën e tij Ministri Koka u shpreh se Kosova dhe Shqipëria çdo herë më shumë po tregojnë se janë dy vende evropiane, të cilat jo vetëm që e respektojnë njëra-tjetrën, por edhe natyrën dhe kafshët.

Të shpëtojmë arinjtë e murrmë të Kosovës

Organizata Global Ideas i ka kushtuar vëmendje Strehës së Arinjve në Prishtinë, Kosovë, ku arinjtë e çliruar mund të jetojnë dhe të rimësojnë sjelljet e tyre natyrore, pas miratimit të një ligji në vitin 2010, i cili i dha fund keqtrajtimit dhe mbajtjes në izolim të arinjve. Kurorat e pemëve po tunden, teksa ariu Mal bën mundje me nje trung peme të ri dhe delikat në një shpat kodre të gjelbër jo shumë larg nga kryeqyteti i Kosovës, Prishtina. Ariu, i cili kaloi shumicën e jetës së tij brenda një ndërtese çimentoje, është një nga 19 arinjtë që aktualisht janë nën kujdesin e në Strehës së Arinjve Prishtinë.