fosile

Kosta Rika gati për të shfuqizuar lëndët djegëse fosile, në orvatje për të qenë vendi i parë i dekarbonizuar në botë

Mundet Kosta Rika të bëhet vendi i parë i dekarbonizuar në botë? Ky është një nga qëllimet e presidentit të ri Carlos Alvarado. “The Independent” raportoi gjatë inaugurimit të tij deklaratën e tij, "Ne kemi për detyrë të heqim përdorimin e lëndëve djegëse fosile nga ekonoma jonë për të hapur rrugën e përdorimit të energjive të pastra dhe të rinovueshme".